Angereds årsmöte

Igår höll Hyresgästföreningen Angered årsmöte, 56 närvarande varav 45 röstberättigade från 14 lokala Hyresgästföreningar.
Kristofer Lundberg öppnade mötet med kort kommentar om den allvarliga politiska och sociala situationen med hotet från januariavtalet och omfattande Pandemi.
En omfattande verksamhetsbeskrivning på 32 sidor gicks igenom och godkändes.
Det har varit en omtumlande start på året med det underskott som föreningen utsatts för i slutet av 2019.
Samtliga medlemmar i Angered har fått information om underskottet, samt regionrevisorernas råd att inte bevilja styrelsen ansvarsfrihet med anledning av underskottet.
Revisionsberättelsen delades ut, lästes upp, styrelsen svarade på frågor och berättade om den utredning som gjorts, underskottets orsak och vilka åtgärder som tagits.
Medlemmar uttalade förtroende för styrelsen och berättade vad styrelsen betyder för Angereds lokala föreningar och det återuppvaknande av folkrörelsen som styrelsen inneburit.
Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet med 41 röster för, 4 emot.
En styrelse valdes med 12 personer.
Kristofer Lundberg, omvaldes på 2 år till ordförande med 100 procent av rösterna och entusiastiskt jubel och applåder utbröt spontant i lokalen.
Omvaldes gjordes även Christel Rosengren,
Jan-Åke Nilsson,
Christer Blixt, Camilla Liljeblad och Katarina Tegneskog.
Ronja Beslija valdes in på fyllnadsval efter att Sara Juaniquina Svensson avgått pga flytt. Ytterligare fem kandidater har ett år kvar på sina uppdrag.
Årsmötet valde valberedning, revisorer och delegater till fullmäktige.
Därefter antogs uttalandet mot regeringens hot om marknadshyra.
Hyresgästföreningen Angered ser fram emot att tillsammans med andra ta kampen mot marknadshyra så fort hälsoläget i landet förbättras.