”Kristofer Lundberg öppnade en dörr för oss som tidigare stod utanför”

Hej Marie
Vi träffades när du besökte Rannebergen.
Jag är idag förtroendevald i Hyresgästföreningen i Södra Rannebergen, jag är också ordförande i Somaliska kvinnors stödnätverk.
Jag har bott i Sverige i 28 år, jag har aldrig tidigare känt någon tillhörighet här.
Hyresgästföreningen var en liten sluten grupp, främst av äldre svenskar, deras aktiviteter riktades till en liten krets vänner, vi andra fick inte plats.
När Kristofer Lundberg blev regionordförande öppnades en dörr för oss som tidigare stod utanför, vi blev uppsökta, välkomnade och gavs en plats.
Kristofer visade oss vad Hyresgästföreningen betyder, hur vi blir delaktiga och har hjälpt oss med det lokala arbetet. Styrelsen har förändrats, vi har blivit fler och vi med invandrarbakgrund välkomnas.
Jag har funnit en plats, jag känner tillhörighet, mina åsikter räknas.
När jag jag nu ser vad som händer går all energi ur mig, min vilja att värva medlemmar försvunnit, min vilja att vara medlem är tveksam.
Jag har stort förtroende för Kristofer och blir rasande över hur han behandlas.
Om inte detta upphör och vi kan återgå till vår verksamhet så överväger jag starkt att fokusera mitt engagemang på annat håll, Hyresgästföreningen är då inte längre min förening om vi behandlar människor som ger föreningen och våra områden så mycket.
När regionfullmäktige ska välja ordförande vill jag kunna lägga min röst på min ordförande, om jag fråntas den rätten så känns det meningslöst, jag är inte ensam om den känslan, jag hör den allt oftare, inte minst sedan gårdagens meddelande.

Oroliga hälsningar
Falis Samatar